Frank Mandersloot

dag allemaal,

maandag hebben we het gezicht van het ‘nieuwe nederland’ gezien: buitenproprotioneel politiegeweld tegen geweldloos protest voor beschaving.
ik werd als eerste hardhandig gearresteerd, maar na een uur ‘brommen’ door de officier van justitie zonder aanklacht direct weer vrijgelaten, omdat
ik niets strafbaars had begaan. 13 anderen zaten langer vast, waaronder olaf van winden (directeur NIMK). hij raakte gewond en heeft aangifte gedaan.
aan het begin van de dag werd de vlag van compassie werd door de politie verboden, omdat de vlaggestokken ‘wapens’ zijn.
het gaat nu niet alleen om ‘cultuur’ maar zoals wendelien van oldenborgh (deelnemer aan de protestactie) het noemde ‘ons nederland’ .
dat wordt ons ontnomen, waardoor we tot vreemdelingen in eigen land worden maakt.
mark rutte, ‘de premier van alle nederlanders’  begon de saneringsdiscussie met te stellen: ‘kunstenaars staan met de rug naar de samenleving’.
die droom kan hij vergeten. we zullen ons hergroeperen en de gezamenlijke belangen van kunstwereld en democratie (blijven) verdedigen.

groet, frank

het filmpje van jessica sligter met iphone spreekt voor zich:

en van aimee zito lema:

Een kleine greep uit wat er zich nu verspreid op facebook, wellicht ook op andere manieren al bij jullie aangekomen. 

Toespraak Ramsey Nasr: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2676/Cultuur/article/detail/2458831/2011/06/28/Oproep-van-Ramsey-Nasr-aan-Mark-Rutte.dhtml
Jonas Staal: http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/wat_wij_gisteren_hebben_verloren/
Optreden ME beelden en reacties: http://www.indymedia.nl/nl/2011/06/76980.shtml
Overzicht van Boijmans bezet: http://vimeo.com/25673695en nog meer bijmans: http://www.youtube.com/watch?v=s88wpMinVFM&feature=player_embedded